Körtés receptek

A körtés receptek rendkívül sokfélék, bár tény, hogy nem érhetnek fel az almás ételek igazán gazdag kínálatával. A körte nagy előnye, hogy szinte egész évben beszerezhető és zamatos íze is nagyon harmonizál levesben, főételben, vagy akár desszertben is. De a körtemártás is nagyon finom érdemes kipróbálni, húsok, sajtok mellé illik igazán. A körte lekvár pedig a süteményeket bolondíthatja meg. Bár egész évben beszerezhető, érdemesebb az őszi körteszüret idején jóval kedvezőbb áron raktározni belőle, bár olyan sokáig sajnos nem áll el, mint az alma.

Körtés receptek – levesek

A legegyszerűbb körtés ételek a belőle készült levesek, melyek többféleképpen készíthetők. Főleg a vanília pudingos és a tejszínes változat igazán népszerű, de nagy előnye, hogy számos módon változtatható. További gyümölcsök hozzáadásával pedig igazi ízorgiát lehet elérni. A variációknak tényleg szinte csak az ízlésünk és a fantáziánk szab határt. Ráadásul nagy előnye, hogy egész évben elérehető, mert körtebefőttből is készíthető. A körte fő fűszerei a fahéj és a szegfűszeg, akárcsak az alma esetén.

Receptek körtéből – főétel

Igaz ez a főételek esetén is, ahol a körtét elsősorban húsok mellé mártásként vagy szószként készítjük. A körte rendkívül jól illik sertés-, pulyka-, vagy csirkehúsok mellé is. Sok körtés recept megtalálható ebben a kategóriában is legyen szó akár az egybesült körtés húsokról, vagy a hús mellé szeletelt körtékről. Az egyszerűségük – és változatos ízviláguk miatt – nagyon népszerűek a tepsiben összesütött körte-hús és akár egyéb zöldség, vagy gyümölcs variációk. Itt egy kis előkészületet követően a sütő elintéz mindent.

Körtés receptek – desszertek

Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a körtéből készült ételek legnagyobb számban desszertek, sütemények formájában készíthetőek. A körtés desszertek száma szinte végtelen. A háziasszonyok számtalan remek receptet alkottak ebből a népszerű, egész évben elérhető gyümölcsből. A klasszikus almás pite recept is helyettesíthető a zamatos körtével. A sütemények készülhetnek körte töltelékkel, vagy a tésztába keverve, de pohárkrémben is remekül megállják a helyüket. Az egyik legismertebb recept pedig a körtés torta mely, ha nem is ér fel az almatorta népszerűségével, igazán sokféle variációban készíthető és bármely alkalomra kitűnő választás.  

https://korte.lap.hu/kortes_etelek

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom