Körtefesztivál

Akárcsak Almafesztivál, úgy Körtefesztivál is több helyszínen is található hazánkban, a körteszüret idején. A körte nagy népszerűségnek örvend itthon, még ha az alma népszerűségét nem is éri utol. Nem csak nagyon zamatos, egészséges, de a körte jótékony hatása a szervezetünkre is kihatással van. Rendszeres fogyasztásával ugyanis számos betegség megelőzhető.  E gyógyhatásokkal rendelkező gyümölcsöt ünneplik a fesztiválokon.

Körtefesztivál – Délegyháza

Délegyházán 2015-ben tartották az első Körtefesztivált, melyet egy körtefa ihletet. A Pest megyei településen található egy több mint 400 éves vadkörtefa, amely a címerükben is helyet kapott. A természeti csoda előtt tisztelegve született meg a gondolat, hogy gasztronómiai és népzenei fesztivált szervezzenek a körte főszereplésével. Így indult, és azóta is minden év szeptemberében megrendezésre kerül a körte ünnepe. 

A nagyszabású rendezvény évről évre egyre több látogatót vonz, akik megcsodálják a hagyomány teremtő körtefát és részt vesznek a település kulturális és gasztronómiai eseményein. Egész napos programokkal, kézműves vásárokkal, lovas felvonulásokkal, valamint népi játszóházzal várják az érdeklődőket. A szórakoztató programok igazi családi programok, melyeken a kisebbektől a nagyobbakig mindenki jól érezheti magát. Különböző érdekes előadásokkal, bemutatókkal, bábjátékokkal egyéb izgalmas, érdekes gyerekkoncertekkel is várják a látogatókat.
 

Körtefesztivál – Ököritófülpös

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen már 2008 óta tartanak rendszeresen Körtefesztivált, mely a nagyközség egyik legnagyobb eseménye. Itt a körte termesztésnek nagy hagyománya van, emiatt is tisztelegnek a körte előtt a Körtefesztivál megrendezésével. A rendezvény programjai, eseményei nagyszabású főzőversennyel egészülnek ki. Többféle előadás, kiállítás és különböző versenyek is részét képezik a szórakoztató programoknak. Érdekesség, hogy a település csak 19 km-re fekszik az almafesztivál egyik hazai ismert helyszínétől Csenger városától. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is nagy hagyománya van ugyanis az alma-, és körte termelésnek is.

https://www.kisdunamente.hu/programok/kortefa-unnep-/91971/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom