Körte szappan

A körte rendkívül széleskörűen felhasználható gyümölcs, még körte szappan is létezik és nem is akármilyen. A körte már az antik világban elterjedt gyümölcs lehetett, a görög és a római szerzőknél is egyaránt sokszor említésre kerül. Homérosz pedig egyenesen az istenek ajándékának tartotta. Eredetileg Közép-Ázsiából és Perzsiából származik.

Rendkívül népszerű gyümölcs, melyet fogyaszthatunk magában, salátában, sajttal és dióval vagy desszertként csokival meglocsolva, sőt, még körtepálinka formájában is! A nyersen fogyasztott gyümölcs számos egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonsággal bír. Gyógyító erejét a vízhajtó hatása miatt a gyomor- és vesebajosok jól ismerik, de vértisztító és idegrendszer erősítő hatása is van. Nőknek különösen ajánlott a körte fogyasztása, ugyanis a benne lévő bór segít a csontritkulás megelőzésében. Gyulladáscsökkentő hatásával is érdemes számolni.

A körte jótékony hatása azonban nemcsak belsőleg, hanem külsőleg a bőr ápolásában is használható, akár egy mézes-körtés pakolás segítségével.

Mézes-körtés pakolás hozzávalók:

  • egy egész körte, megpucolva, felszeletelve
  • egy kanál méz
  • egy kanál joghurt

Elkészítése: 

  1. A felszeletelt körtéket össze kell pépesíteni egy villával.
  2. Hozzá kell tenni egy kanál mézet és egy kanál joghurtot.
  3. Alaposan összekeverni, majd felkenni a megtisztított arcbőrre.
  4. Negyedóra múlva lehet mosni. Csodákat tesz a fáradt arcbőrrel! 

Körte szappan

A körte szappan is jó hatással van a bőrünkre, hiszen összetevői között általában a shea vaj is szerepel, és sokszor fügével is kiegészítik. A körte és füge illata tökéletes párosítást alkot a shea vaj pedig krémesen ápoló hatásával kényezteti a bőrt. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően a bőr puhává, selymessé válik. Rendszeres használatával táplálja és védi a bőrt, energizálja a testet és a shea vaj bőrregeneráló hatása is érvényesül. Körte szappan készíthető akár otthon is, de aki nem szeretne kísérletezni vele kézműves termékként is megvásárolhatja, ajándéknak is tökéletes választás. 

https://www.meska.hu

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom