Körte grillezése

A körte grillezése egy egyszerű módja ennek az egészséges, zamatos gyümölcs feldolgozásának. Remek vendégváró édesség, de csak egy vasárnapi ebéd után is kitűnő választás. Vanília fagyival és süteménnyel kínálva, pedig olyan ízkombináció, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni. Rendkívül gyorsan elkészíthető, számos módon fűszerezhető, gazdagítható. Többféle módon is készíthető. Friss, egészséges, érett gyümölcsöt vásároljunk hozzá.Ez alapján a recept alapján számos gyümölcs grillezhető.

Körte grillezése receptje

Hozzávalók:

  • 2 egész körte
  • 1 kávéskanál vaj
  • 1,2 dl fehérbor
  • 1,5 dkg cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • szerecsendió – ízlés szerint

A grillezett körték elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő közepes hőfokra, hogy mire a gyümölcs elkészül, már lehessen is sütni.
  2. Majd a körtéket mossuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházukat és a szárakat.
  3. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt és a félbevágott részével lefelé tegyük bele a gyümölcsöket.
  4. Szórjuk mellé/rá a cukrot, a fahéjat és az ízlés szerinti szerecsendiót és öntsük fel az egészet a fehérborral.
  5. Majd fedjük le és már tehetjük is a grillbe legalább 15 percre.
  6. Ha már majdnem felszívta a bort a körte és meg is puhult annyira, hogy villával könnyedén átszúrható, akkor elkészült.

Készíthetjük önmagában vagy más gyümölccsel együtt is. Kínálhatjuk vanília fagyival és tejszínhabbal, de akár sütőtökös brownie-val vagy bármilyen ízlés szerinti süteménnyel. Remek vendégváró finomság! Garantáltan sikerünk lesz vele. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rte

Vissza a kategória cikkeihez