Körte emésztés

A körte emésztés szempontjából nem mindenkinek jó választás. Bár a körte nagyon egészséges gyümölcs, mivel a szervezet számára hasznos vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető és az egészségünk is védjük általa. Akárcsak az alma esetében, ahol a mondás is úgy tartja, hogy: Minden nap egy alma, az orvost távol tartja.

Körte emésztés

Azonban a körte fogyasztása során figyelni kell arra, hogy hogy az érzékeny gyomrúaknak puffadást okozhat, ilyen esetben érdemes vékonyan lehámozni a héját. Azért vékonyan, mert a körte vitamin tartalmának nagy része a héjban és a héj alatti területen található.

A körtebefőtt és a körte lekvár – ahol főzzük is kicsit a gyümölcsöt – jellemzően már nem szokott gondot okozni az érzékenyebb gyomrúaknak sem. Érdemes ezeket is fogyasztani.

Jó azonban tudni, hogy vannak fűszernövények is, amelyek segítik az emésztési problémákat. Így mielőtt gyógyszerekhez nyúlnák, érdemes ezekből is tartani otthon és előbb hatásaikat kipróbálni. Számos fűszernövényről – mely megtalálható a legtöbb háztartásban – nem tudjuk, hogy a fűszerezésen kívül egyéb jótékony hatással is rendelkezik.

Pedig a népi gyógyászatban szinte az összes fűszernövényt gyógynövényként is használták és a különböző betegségek megelőzésére használták.

Emésztést segítő fűszerek

Az emésztést segítő fűszernövények évezredek óta jelen vannak az életünkben. Hiszen az ember már a kezdetek óta a természetben keresi a gyógymódot a betegségeire. Ezeket akár kertben, akár erkélyen mi magunk is tarthatjuk, így mindig kéznél van.

Az emésztésre az alábbiak hatnak jótékonyan:

A bazsalikom emésztést javító és étvágyserkentő, szélhajtó,tejelválasztó hatású is.

Vizelethajtó, méregtelentő, emésztést serkentő hatásán túl a gyomorégést és gyomor panaszokat is kezelhetjük vele.

A majoránna jótékony hatással van a gyomorra és az epehólyagra egyaránt.

A kurkuma az ázsiai konyha egyik sokat használt jellegzetesen csípős növénye, mely szintén jótékonyan hat a gyomor problémákra.

Fontos azonban tudni, hogy a fűszer- és gyógynövények csak a kisebb panaszok orvoslásánál nyújtanak segítséget. Akinek komoly problémái, gyomorbetegsége van, mindenképpen szakorvos segítségét kell kérje.

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rte

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom