Körte a babáknak

Vajon mikortól adható körte a babáknak? A körte szezon idején érdemes az értékes gyümolcsből betárolni, mert nagyon egészséges. A vitamin – és ásványi anyag tartalma is igen magas, így rendszeres fogyasztásával a körte jótékony hatása érezhető a szervezet számára is. Serkenti az emésztést, frissítő, élénkítő, segít a koleszterinszint és vérnyomás szabályozásában és számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik. Ráadásul számos módon felhasználható: ivólének, befőttnek, lekvárnak eltéve is nagyon népszerű.

Mikortól adható körte a babáknak?

A körte még nem tartozik az elsőként adható zöldségek és gyümölcsök közé. A hozzátáplálás 6 hónapos kor körül kezdődhet el, ekkorra ugyanis a legtöbb baba pocakja már megérik az új ízek emésztésére. Ilyenkor már meg lehet próbálkozni gyümölcsök közül először az alma, őszibarack, banán kóstoltatásával. Zöldségek közül az elsők között a cékla, a sárgarépa, saláta, burgonya, édesburgonya, sütőtök, gesztenye, brokkoli, spárga kerülhet először a babák tányérjára.

Érdemes ezeket szépen sorban bevezetni, hogy a gyomruk meg tudja szokni az új ízeket. Ajánlott 3-4 napig egy étel adása, hogy meg tudja szokni. Ezeket párolt, vagy főtt formában célszerű először megismertetni velük úgy, hogy alaposan leturmixoljuk, vagy összepasszírozzuk. A párolás esetében kevésbé sérülnek a zöldségekben található vitaminok. Körtét a 7. hónaptól kínálhatunk a babáknak.

Mire érdemes figyelni, ha körtét adunk a babának

  • Alaposan meg kell mosni a gyümölcs héját, csak ezután pucoljuk meg.
  • Alaposan turmixoljuk össze, ne maradjanak benne darabok, mert az félrenyelést, fulladást okozhat.
  • Itt is érvényes az alapszabály, mely szerint egyszerre csak egy új étel bevezetésére kerüljön sor. Ugyanis, mint ahogy számos zöldség vagy gyümölcs a körte is okozhat allergiát. Mindenképpen érdemes figyelni a körte allergia tüneteire, ha először adunk a babának körtét. Főleg mivel puffadást, hasfájást is okozhat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rte

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom