Tartalomjegyzék
A fordított körtés süti rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény. Bármely alkalomra elkészíthető, tortaformába készítve akár születésnapokra is remek választás. Ez a zamatos, illatos édesség ráadásul bármikor készíthető, nemcsak körte szezon idején. A körte is helyettesíthető más gyümölccsel is, attól függően, hogy éppen mi érik. Tökéletesek hozzá az alábbi gyümölcsök is: sárgabarack, őszibarack, meggy, stb. de vegyesen keverve is, így főleg igazán harmonikus íz világú.
Fordított körtés süti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 20 dkg nádcukor
- 1 db nagyobb tojás
- 5 db körte
Az egyszerű körtés torta elkészítése lépésről – lépésre:
- Először mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a sütőport és egy csipet sót.
- Majd mossuk, és pucoljuk meg a körtéket és szeleteljük őket cikkekre.
- Ezután a sütőformát vajazzuk ki és szórjuk meg cukorral.
- Helyezzük rá a cikkekre vágott körtéket.
- Utána a szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást is. Azzal is keverjük össze alaposan.
- Adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett a tejfölt, végül az előzőleg átszitált lisztes sütőporos keveréket.
- Keverjük össze óvatosan, hogy homogén masszát kapjunk, majd öntsük a körtékre.
- Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta. Ha beleszúrjuk és nem ragad rá, akkor készen van.
- Hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd egy kínáló tálra óvatosan fordítsuk ki.
- Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.
TIPP: Készíthetjük körtebefőttből is.
Remek választás egy délutáni tea vagy kávé mellé is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rte
Vissza a kategória cikkeihez