Fordított körtés süti

A fordított körtés süti rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény. Bármely alkalomra elkészíthető, tortaformába készítve akár születésnapokra is remek választás. Ez a zamatos, illatos édesség ráadásul bármikor készíthető, nemcsak körte szezon idején. A körte is helyettesíthető más gyümölccsel is, attól függően, hogy éppen mi érik. Tökéletesek hozzá az alábbi gyümölcsök is: sárgabarack, őszibarack, meggy, stb. de vegyesen keverve is, így főleg igazán harmonikus íz világú. 

Fordított körtés süti recept

Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 db nagyobb tojás
  • 5 db körte

Az egyszerű körtés torta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a sütőport és egy csipet sót.
  2. Majd mossuk, és pucoljuk meg a körtéket és szeleteljük őket cikkekre.
  3. Ezután a sütőformát vajazzuk ki és szórjuk meg cukorral.
  4. Helyezzük rá a cikkekre vágott körtéket.
  5. Utána a szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást is. Azzal is keverjük össze alaposan.
  6. Adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett a tejfölt, végül az előzőleg átszitált lisztes sütőporos keveréket.
  7. Keverjük össze óvatosan, hogy homogén masszát kapjunk, majd öntsük a körtékre.
  8. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta. Ha beleszúrjuk és nem ragad rá, akkor készen van.
  9. Hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd egy kínáló tálra óvatosan fordítsuk ki.
  10. Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.

TIPP: Készíthetjük körtebefőttből is.

Remek választás egy délutáni tea vagy kávé mellé is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rte

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom