Bögrés körtés süti

A bögrés körtés süti egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Nagy előnye többek között, hogy a hozzávalókat nem kell mérni, így igazán gyors az előkészület is. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A körte rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A körte jótékony hatása azonban főleg a rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Bögrés körtés süti recept

Hozzávalók:

  • 4 körte
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 dl tej
  • ½ cs sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

A bögrés körtés sütemény elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A körtéket alaposan meg kell mosni, a magházukat kivágni és meghámozni, majd vékony szeletekre vágni.
  2. Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
  3. Közben a sütőt már be lehet kapcsolni 180 fokra.
  4. A körte szeleteket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
  5. Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
  6. Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
  7. Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
  8. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a körtére öntjük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

Ebben az egyszerű receptben a körte bármely gyümölccsel helyettesíthető, de a legnépszerűbb az alma, mely szintén sokféle sütemény fő alapanyaga lehet. Főleg az almatorta és az almás pite a legismertebb népszerű almás sütemények az őszi gyümölcs szezonban. Az alma felhasználása során az alma héja is felhasználható, mivel abból alma chips is készíthető, kár lenne kidobni.

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom